Ruudun katsominen estetty välityspalvelinyhteyden (VPN) kautta

Ruudun ohjelmien katsominen VPN-yhteyden kautta, ei ole enää mahdollista maaliskuusta 2021 alkaen. VPN-yhteys tulee kytkeä pois päältä aina Ruutu-katselun ajaksi.

Ruudun sisältösopimuksissa ohjelmien katseluoikeudet on, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta, määritelty Suomeen.

Ruudun ohjelmien katsominen VPN-yhteyden kautta ei ole enää mahdollista maaliskuusta 2021 alkaen ja mahdollinen VPN-yhteys tuleekin kytkeä pois päältä aina Ruutu-katselun ajaksi.

  • Miksi joudun kytkemään VPN:n pois Ruutu-katselun ajaksi? Siksi, että suomalaisen tai ulkomaisen välityspalvelimen käyttö estää todellisen sijaintisi tarkistamisen, joka katseluoikeuksien antamiseen vaaditaan.
  • Laitoin VPN:n pois päältä, mutta en silti pääse katsomaan ohjelmia? Käynnistä selain ja Ruutu-sovellus uudelleen. Valitse kotiverkko.
  • Miten voin tarkistaa IP-osoitteeni ja sijaintini? Mene Maxmindin osoitteeseen -> Country Coden tulisi olla FI (Suomi). Sivulla näkyy myös verkko-operaattorin nimi. Tarkista samalla, että sen serverin sijainti on Suomi. Jos sijainti on jossain muualla kuin Suomessa, niin kannattaa olla yhteydessä omaan verkko-operaattoriin ja selvittää IP-osoitteen sijainti.