Katselu ulkomailla

Ruudun sisältöjen katselu EU-alueella onnistuu lisäämällä maksukorttitiedot Ruutuun

Suurin osa Ruudun ohjelmistosta on hankittu näytettäväksi vain Suomessa. Kansainvälisten ohjelmien esitysoikeudet on myyty maittain eri palveluille ja televisioyhtiöille. Myös suurin osa kotimaisista ohjelmista on sovittu näytettäväksi vain Suomessa. Nämä ohjelmat on geoblokattu eli ne eivät näy ulkomaisiin ip-osoitteisiin.

Ohjelmien erilaisista sopimuksista johtuen suurinta osaa Ruudun ohjelmista ei voida näyttää Suomen ulkopuolella. Esimerkiksi joidenkin kotimaisten ohjelmien kansainvälinen formaatti ei salli ohjelman esittämistä Ruudussa Suomen rajojen ulkopuolella. Nämä ohjelmat on geoblokattu eli ne eivät näy ulkomaisiin ip-osoitteisiin. Saat näkyviin ulkomaille näkyvät sisällöt verkkosivun http://www.ruutu.fi/ohjelmat/kaikki kautta napsauttamalla valinnan katsottavissa ulkomailla päälle.


Katso Ruudun ohjelmia EU-maissa

Ruudun Suomessa asuvat käyttäjät voivat katsella Ruudun ohjelmia EU-maissa Ruutu.fi:ssä, Smart-TV-, Android- ja iOS-laitteilla liittämällä tiliinsä suomalaisen maksukortin. Maksukortti toimii varmistuksena sille, että Ruudun käyttäjä asuu Suomessa. Maksukortin lisääminen ei vaadi tilausta, vaan sen voi käydä lisäämässä sivulla: https://www.ruutu.fi/profiili/maksukortti. Tämän jälkeen EU-katselu on mahdollista.

Ruutu+-tilaajilla, joilla on Ruudussa suomalainen maksukortti EU-katselu toimii suoraan.