Lahjakortin ostaminen ja käyttäminenTässä artikkelissa on tietoa Ruudun erilaisten lahjakorttien käytöstä. Kaikkilahjakortit voi lunastaa osoitteessa www.ruutu.fi/lahjakortti.

Lue alta lisää lahjakorteista.


Maksulliset lahjakortit

Ruudun lahjakortteja on kahdenlaisia, maksullisiavaihtuva-arvoisia eli rahamääräisiä lahjakortteja ja näiden lisäksi tietynmääräaikaisen päättyvän tilausjakson sisältäviä lahjakortteja.


Euromääräiset lahjakortit

Vaihtuva-arvoiset lahjakortit ovat tulleet myyntiin huhtikuussa 2024. Näiden myynti tapahtuuaktivoimalla koodin kassalla valitulla summalla.

Lunasta koodi lahjakorttisivulla. Koodin sisältämä saldo aktivoituukäyttäjätilillesi. Varmista, että olet kirjautunut Sanoma-tilillä, jota haluatkäyttää saldolla tehtäviin tilauksiin.

Saldon lataamisen jälkeen tilauksiisi käytetään ainaensimmäiseksi saldoa, tämän jälkeen tiliisi liitettyä maksukorttia.

Saldoa sisältäviä lahjakortteja myy Gift4You tärkeimpien kauppaketjujen kautta. Mukana ovat S-ryhmän, Keskon, Lidlin ja Stockmannin myymälät. Lahjakorttiaei voi palauttaa eikä sitä vaihdeta rahaksi. Lahjakortti on aktivoitava Ruutu-palvelussaviimeistään vuoden kuluessa ostohetkestä.


Saldon käyttäminen ja tarkastaminen

Jos Sanoma-tiliin ei ole liitetty maksukorttia on mahdollista tehdä vain tilauksia, joiden kk-maksuun on riittävästi saldoa. Mikäli saldo ei riitä seuraavaan maksuun, katkaistaan tilaus käynnissä olevan jakson loppuun. Tiliin kannattaa aina liittää maksukortti, niin tilaus ja siihenmahdollisesti liittyvät edut eivät katkea.

Käyttäjätilin saldotilanteen voit tarkistaa sivulta https://www.ruutu.fi/profiili.Voiko saldoa käyttää esim. Elisan kautta tehtyyntilaukseen?

Huom. saldoa voi käyttää vain Ruudun kautta tehtäviin tilauksiin. Esimerkiksi IS Extra -tilauksen tai Elisan kautta tehdyn tilaukseen maksamiseen saldoa ei voi käyttää. Mutta näihin tilauksiin tehtävien lisäpalvelujen maksamiseen saldoa voi käyttää.


Saldon vanheneminen

Saldoa voi käyttää vapaasti kaikkiin Ruutu-tilauksiin jakertamaksullisiin tapahtumiin. Mikäli saldoa ei käytetä vuoden aikanamihinkään, se vanhenee ja saldo nollataan. Vanheneminen lasketaan ainaviimeisestä käyttökerrasta, joten uuden tilauksen tekeminen aktivoi saldon vuodeksieteenpäin.


Määräaikaiset päättyvät lahjakortit

Eri jälleenmyyjät myyvät eri pituisia yhdistelmiä Ruutu-tilauksista tai katseluoikeutta yksittäiseen tapahtumaan. Nämä lahjakorti sisätävät esimerkiksi kiinteän kuukausimäärän Ruutu+-tilausta. Tarkista ostaessasi mitä lahjakortti sisältää, esim. kuuluuko urheilumukaan vai ei.

Kaikkiin tilauksiin voi aina halutessaan lisätä muitapalveluita ja maksaa ne maksukortilla.


Koodi käytetään vain kerran

Huom! Kun olet käyttänyt lahjakorttisi ja aktivoinutsen kautta tulevan katseluoikeuden, koodia ei tarvitse käyttää enää seuraavankerran kirjauduttaessa. Tämän jälkeen palvelua käytetään kuten muissakintilauksissa: kirjautumalla sisään palveluun ja nauttimalla Ruudun ohjelmista.

Lahjakortti saattaa liittyä myös maksulliseen tilaukseen. Tällaisissa tapauksissa koodia vaaditaan tilaukseen liittyvän edunlunastamiseen. 


Lahjakorttien ostaminen ja lahjaksi antaminen

Ruudun jälleenmyyjät myyvät joko rahamääräisiä tai määräaikaisiatilauslahjakortteja Ruutu-palveluun. Tällä hetkellä Ruudun lahjakortteja onmyynnissä R-Kioskeilla, Citymarketeissa, K-Supermarketeissa, K-Marketeissa,Neste K-Kaupoissa ja Stockmannilla. Lisäksi useampi nettikauppa myylahjakortteja.

Mikäli tahdot antaa Ruudun tilauksen lahjaksi,suosittelemme ostamaan lahjakortin ja antamaan sen lahjaksi. 

Huom! Kun olet käyttänyt lahjakorttisi ja aktivoinut sen kautta tulevan katseluoikeuden, koodia ei tarvitse käyttää enää seuraavankerran kirjauduttaessa. Tämän jälkeen palvelua käytetään kuten muissakintilauksissa: kirjautumalla sisään palveluun ja nauttimalla Ruudun ohjelmista.

Muista, että lahjakorttitilausta ei voi aloittaa, jossinulla on käynnissä tilaus samalla tunnuksella.


Tarjouskoodit ja niiden rajoitukset

Silloin tällöin eri yhteyksissä tarjotaan etuja Ruutu-tilauksiinlahjakorteilla. Koodin voi aina käyttää lahjakorttisivulla: https://www.ruutu.fi/lahjakortti. Lisäksi koodin voi käyttää kampanjasivulla, jos sellainen linkki on annettu.


Huom! On mahdollista, että tarjouksissa on rajoituksia. Tarjouksia eivälttämättä voi yhdistää käynnissä olevaan tilaukseen. Lisäksi etuja eivälttämättä saa, jos on vastikään käyttänyt toisen vastaavan edun.