Kirjautuminen

Miksi minulta vaaditaan kirjautumista Ruutuun?

Katsoaksesi Ruudun monipuolisia sisältöjä, sinun on kirjauduttava palveluun. Kehitämme Ruutua jatkuvasti ja haluamme tehdä sen käytöstä entistä mukavampaa. Pystymme tarjoamaan kirjautuneille käyttäjille parempaa palvelua sekä kohdennetumpaa mainontaa. Siksi olemme muuttaneet kirjautumisen pakolliseksi Ruutu-sovelluksissa ja tietokoneella käytettäessä. 

Kirjautuminen on täysin ilmaista ja Ruudusta löytyy jatkossakin lukuisia maksuttomia sisältöjä.


Kirjautunut käyttäjä voi tuunata oman Ruutunsa

Kirjautuminen tarjoaa Ruudun käyttäjälle näppäriä lisäominaisuuksia:

  • Voit keskeyttää katselun ja jatkaa myöhemmin siitä kohdasta, mihin olet jäänyt. Mikäli olet katsonut Ruutun ohjelmaa vaikka tabletilla ja jatkatkin katsomista älytelevisiolla, katselu jatkuu silti automaattisesti oikeasta kohdasta. Kesken jääneet jaksot ja viimeksi katsotut sisällöt nousevat kätevästi Ruudun etusivulle.  
  • Voit merkitä lempiohjelmasi suosikeiksesi klikkaamalla sydänikonia ohjelman sivulla. Löydät suosikkisi omalta listaltasi ja saat ohjelmiin liittyviä ilmoituksia. 
  • Kun olet kirjautunut Ruutuun, Ruutu oppii tuntemaan makuasi ja osaa suositella sinulle sopivia sisältöjä entistä osuvammin. 

Kirjautuminen on nyt entistä helpompaa

Kirjautuminen on täysin ilmaista, nopeaa ja helppoa!

Kun kirjaudut Ruutuun ensimmäisen kerran, teemme sinulle Sanoma-tilin. Mikäli sinulla sellainen jo on, voit käyttää samoja tunnuksia myös Ruudussa!

Voit luoda Sanoma-tilin näppärästi sähköpostiosoitteellasi, Facebook- tai Google-tilisi avulla. Sanoma-tili on sähköpostiosoitteesta ja salasanastasi koostuva tunnus, jolla voit kirjautua Sanoman sivustoille ja verkkopalveluihin. Lähes kaikki Sanoman sivustot, kuten Helsingin Sanomien verkkosivut ja Ruutu, toimivat yhdellä ja samalla käyttäjätunnuksella.

Kun luot Sanoma-tiliä, kysymme sinulta sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa, postinumeroa, sukupuolta ja syntymävuotta. Käytämme näitä tietoja palvelumme personointiin, asiakaspalveluun, markkinointiin, tuotekehitykseen sekä osuvamman mainonnan näyttämiseen.


USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Miksi kirjautuminen on pakollista?

Kehitämme Ruutua jatkuvasti ja haluamme tehdä sen käytöstä entistä mukavampaa. Kirjautunut katsoja saa käyttöönsä esimerkiksi Ruudun jatka katselua -ominaisuuden sekä suosikkilistauksen, mitkä parantavat hetkiä Ruudun parissa. Nämä ominaisuudet on mahdollista tarjota vain, jos Ruutu tunnistaa käyttäjän.

Kun olet kirjautunut Ruutuun, Ruutu oppii tuntemaan makuasi ja osaa suositella sinulle sopivia sisältöjä ja mainontaa entistä osuvammin.

Tuleeko kaikista Ruudun sisällöistä kirjautumisen myötä maksullisia?

Ei tule! Ruudusta löytyy jatkossakin suuri valikoima sekä maksutonta että maksullista sisältöä. Kirjautuminen on myös täysin ilmaista.

Pitääkö minun kirjautua erikseen kaikissa laitteissa?

Kyllä, mutta ainoastaan ensimmäisellä kerralla, kun kirjaudut kyseiseen laitteeseen. Sen jälkeen laitteesi muistaa sinut. Käytäthän kirjautuessasi Ruutuun aina samaa Sanoma-tiliä.

Mikä on Sanoma-tili?

Sanoma-tili on sähköpostiosoitteesta ja salasanastasi koostuva tunnus, jolla voit kirjautua Sanoman sivustoille ja verkkopalveluihin. Lähes kaikki Sanoman sivustot, kuten Helsingin Sanomien verkkosivut ja Ruutu, toimivat yhdellä ja samalla käyttäjätunnuksella. Lue lisää:https://oma.sanoma.fi/tata-on-sanoma-tili

Minulla on jo tunnukset Helsingin Sanomien verkkosivuille. Voinko kirjautua niillä Ruutuun?

Kyllä voit! Kyseessä on sama Sanoma-tili, jota voit käyttää kaikilla Sanoman sivustoilla.

Mitä tietoja minun pitää antaa kirjautuessa?

Kun luot Sanoma-tiliä, kysymme sinulta sähköpostiosoitetta, postinumeroa, sukupuolta ja syntymävuotta.

Lisäksi kysymme puhelinnumeroa tilisi turvaamiseksi. Mikäli tiliäsi väärinkäytetään, voimme olla sinuun yhteydessä.

Miksi minulta kysytään näitä tietoja ja mihin niitä käytetään?

Käytämme tietoja palvelumme personointiin, asiakaspalveluun, markkinointiin, tuotekehitykseen sekä osuvamman mainonnan näyttämiseen. Emme myy, vuokraa tai luovuta tunnistetun käyttäjän henkilötietoja kolmansille osapuolille, muissa kuin tietosuojalausekkeessa eritellyissä tapauksissa. Lisätietoa Sanoman tietosuojalausekkeesta löydät täältä:https://sanoma.fi/tietoa-meista/tietosuoja/tietosuojalauseke/

Mitä tapahtuu, jos unohdan Sanoma-tilini tunnukset?

Ei hätää, voit pyytää uuden salasanan. Klikkaa Unohditko salasanasi -otsaketta kirjautumisessa.

Perheessämme moni katselee Ruutua. Pitääkö kaikkien perheenjäsenien kirjautua erikseen?

Se kannattaa, sillä omilla tunnuksilla jokainen käyttäjä saa itselleen sopivampaa palvelua, kun Ruutu oppii tuntemaan käyttäjän makua. Voitte halutessanne käyttää perheen kesken myös yksiä tunnuksia.

Nyt kun olen kirjautunut, näkevätkö kaikki, että katson Ruudusta vain Temppareita?

Ei näe! Oma katseluhistoriasi pysyy omana tietonasi.