Yhteysnopeus ja kuvanlaatu

Minkä yhteysnopeuden tarvitsen? Mikä on Ruudun kuvanlaatu?

Parhaan kuvanlaadun mahdollistamiseksi suosittelemme vähintään 10Mbps tai nopeampaa nettiyhteyttä ja modernia PC tai Mac -konetta varustettuna tuoreella Internet Explorer/Chrome/Firefox/Safari -selaimella. Mobiiliympäristössä suosittelemme erillisen Ruutu-sovelluksen käyttöä. Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi Androidille Google Play-sovelluskaupasta tai iOS-laitteille App Storesta

Huomioithan, että erityisesti mobiililittymissä (ns. nettitikut, mobiililaitteet ja vastaavat) yhteysnopeus vaihtelee merkittävästi operaattorin tukiaseman sen hetkisen kuormituksen ja ajankohdan mukaan. Verkon kuormittuminen näkyy käyttäjälle videokuvan nykimisenä, kuvalaadun automaattisena heikkenemisenä yhteyden katkeamisena. Erityisesti ruuhkahuippuina ja otteluiden aikana operaattorien tarjoama yhteysnopeus vaihtelee merkittävästi. Kulloinkin tarjolla olevan yhteysnopeutesi pystyt tarkastamaan esim. www.speedtest.net palvelusta.

Kuvanlaatu vaihtelee automaattisesti käyttäjän yhteysnopeuden ja päätelaitteen hetkellisen suorituskyvyn mukaan. Tällä hetkellä tallenteista tarjolla on neljä eri laatuista videota (432p, 576p, 720p ja 1080p).

Live-urheilulähetyksistä on tarjolla seitsemän eri laatua (288p 600kbps, 432p 1Mbps, 576p 1,8Mbps, 720p (3Mbps ja 5Mbps) ja 1080p 8Mbps). Live-videoiden kuvasuhde on kaikilla laaduilla 16:9 ja kuvan päivitystiheys 50fps.

PC ja Mac -koneilla käyttäjä voi itse lukita mieleisensä laadun live-lähetyksissä (klikkaa laatua soittimen valitsimesta). Laadun lukitus otetaan pois päältä valitsemalla vaihtoehto Auto. Laadun vaihtuminen tapahtuu pienellä viiveellä tai kun käyttäjä kelaa aikajanalla eri kohtaan live-lähetyksessä tai tallenteessa.